Bijscholing Bordspel

Als je ziet wat er te ontwikkelen valt

Bijscholing voor Supervisoren en Registercoaches (ééndaagse)

Stel, je werkt in de praktijk dagelijks met groepen mensen en reflectie. Dat doe je met veel plezier. Je wilt de ander en ook jezelf verder ontwikkelen door reflectie te gebruiken om zo tot een hoger niveau te komen.

Het Bordspel Ontwikkelingskunde©2016 is ontwikkeld om op een visuele en stapsgewijze methode vanuit de praktijk te leren en deze door reflectie om te zetten naar concreet handelen.

Omdat jij al een gedegen begeleidingskundige opleiding hebt, kunnen we van daaruit bouwen aan het inzetten van deze werkmethode. Hierdoor krijgt het werken in intervisie-, coaching- of supervisie-verband een organisch verloop waarbij het proces over hoe te leren meer centraal komt te staan. De inhoud zelf én hoe om te gaan met het leren worden zichtbaar in één model waardoor mensen meer regie en zelfstandigheid kunnen pakken in dit leerproces.

Tijdens de cursusdag zoomen we in op het gebruik van het bordspel als visuele ondersteuning voor het leren vanuit de praktijk. Je krijgt inzage in de opbouw van de methode en de hoe en waarom van het inzetten van deze werkvorm. Doordat je met gelijkgestemden ook de kans krijgt om het uit te proberen, weet je niet alleen hoe het in te zetten, maar ben je ook vaardig in het gebruiken van dit bordspel voor de verschillende doelgroepen.

Aan het einde van de dag neem jij je eigen koffer in ontvangst en kun je het bordspel begeleiden op alle levels zoals beschreven in het boekwerk (dat als naslagwerk meegeleverd wordt).

Om je te ondersteunen in het gebruik en je eigen ontwikkeling voort te zetten, ontvang je na 6 weken én na 12 weken een begeleidingsmoment van de docent waarbij vragen en je eigen ontwikkeling centraal staan.

Voor de investering van 995 euro (ex. BTW) mag jij je, na deze dag én de proeve van bekwaamheid, aansluiten bij het leerzaamste gilde van Nederland: het Gilde van Ontwikkelingskunde©. Hier staat het van en met elkaar leren op asynchrone wijze centraal.

Er gingen reeds bijscholingsdagen door in 2019, 2020, 2021 en 2022. De recentste ging door op maandag 16 januari 2023.

Wil je hieraan graag deelnemen, stuur dan een e-mail naar adrianne (at) socialadvisors (dot) nl of maak gebruik van het contactformulier.  

Ik werk graag met een prettige groepsgrootte zodat iedereen de aandacht krijgt die hij of zij verdient. Ik kijk er naar uit om er samen een leerrijke dag van te maken.

Adrianne van Doorn

 

Inhoud van de dag:

9.00 – 09.30       Kennismaken en veiligheid borgen, je taak en rol als leerbegeleider

9.30 – 10.30       Leren en ontwikkelen als volwassene, bordspel, leerdoelen formuleren

10.30 – 11.30     Spelfase met vraagkaarten

11.30 – 12.30     Het creëren van begeleidingsmomenten met impact

12.30 – 12.45     Leerwinsten formuleren en nadenken over de toepasbaarheid en het effect

12.45 – 13.30     Lunch

13.30 – 14.00     Spelfase met vraagverzamelkaarten

14.00 – 15.00     Borgen van veiligheid en het ondersteunen van een doorgaande leerlijn

15.00 – 16.00     Spelfase met de methodekaarten

16.00 – 16.45     Losse eindjes, vervolgafspraken begeleiding en leerdoel, plan komende periode

16.45 – 17.00     Evaluatie en voorbereiding op toetreding Gildehuis

 

Binnen de Leergang Ontwikkelingskunde© wordt gebruik gemaakt van het Bordspel Ontwikkelingskunde©2016. Een visuele en stapsgewijze methode die uitnodigt om te leren vanuit de praktijk door reflectie om te zetten naar concreet handelen.