Gilde

Het Gilde van Ontwikkelingskundigen ©

Dit gildesysteem werkt zoals bij de oude ambachten en is bedoeld blijvend van en met elkaar te leren. Regelmatige bijscholing en delen van expertise is een voorwaarde om onderdeel van dit gilde te zijn en te blijven.

Omdat van en met elkaar leren in asynchrone wederkerigheid de basisvisie is van iedere ontwikkelingskundige, verbinden ze zich met elkaar. Er is een beroepscode en -eer die hoog gehouden wordt. Leren en ontwikkelen in actie, vanuit de praktijk, is een professie waarbij je vooral doet en toepast. Binnen het gilde krijgen ontwikkelingskundigen de kans om verder te groeien.

De ontwikkelingskundigen, opgenomen in het gilde, garanderen een stevige opleiding, blijvende bijscholing en collegiale consultatie. Waarbij de voorwaarden voor herregistratie streng gehanteerd worden. Het gilderegister voorziet in de vraag van bedrijven en organisaties om de juiste ontwikkelingskundige te kunnen vinden.
Omdat het gilde groeiende is, kunt u contact opnemen met Socialadvisors via het contactformulier. Zij kunnen u helpen de juiste ontwikkelingskundige te vinden passend bij de vraag van uw organisatie.

Via deze LINK krijg je een overzicht van de momenteel opgeleide Ontwikkelingskundigen-Gildeleden.