Masterclass Bordspel Ontwikkelingskunde

Als je ziet wat er te ontwikkelen valt

Masterclass voor ervaren Supervisoren en Registercoaches

Stel, je werkt in de praktijk dagelijks met groepen mensen en reflectie (supervisie, intervisie, werkbegeleiding, coaching). Dat doe je met veel plezier. Je wilt de ander en ook jezelf verder ontwikkelen door reflectie te gebruiken om zo tot een hoger niveau te komen.

Het Bordspel Ontwikkelingskunde©2016 is ontwikkeld om op een visuele en stapsgewijze methode vanuit de praktijk te leren en deze door reflectie om te zetten naar concreet handelen.

Omdat jij al een gedegen begeleidingskundige opleiding hebt, kunnen we van daaruit bouwen aan het inzetten van deze werkmethode. Hierdoor krijgt het werken in intervisie-, coaching- of supervisie-verband een organisch verloop waarbij het proces over hoe te leren meer centraal komt te staan. De inhoud zelf én hoe om te gaan met het leren worden zichtbaar in één model waardoor mensen meer regie en zelfstandigheid kunnen pakken in dit leerproces.

Tijdens de masterclass zoomen we in op het gebruik van het bordspel als visuele ondersteuning voor het leren vanuit de praktijk. Je krijgt inzage in de opbouw van de methode en de hoe en waarom van het inzetten van deze werkvorm. Doordat je met gelijkgestemden ook de kans krijgt om het uit te proberen, weet je niet alleen hoe het in te zetten, maar ben je ook vaardig in het gebruiken van dit bordspel voor de verschillende doelgroepen.

  • Op dag 1 staan level 1 en centraal. Aan het einde van die dag neem jij je eigen koffer in ontvangst en kun je het bordspel begeleiden op alle levels zoals beschreven in de handleiding (die als naslagwerk meegeleverd wordt).
  • Om je te ondersteunen in het experiment en als verlengd leren, ontvang je op aanvraag na 6 weken én na 12 weken een begeleidingsmoment van de docent waarbij jouw vragen en je eigen ontwikkeling centraal staan.
  • Daarnaast hebben we een terugkom-middag om te verdiepen op de opgedane praktijkervaring en te leren werken op level 3 en 4.

 

Voor de investering van €995 (excl. BTW) mag jij je, na deze Masterclass én de “proeve van bekwaamheid”, kosteloos aansluiten bij het leerzaamste gilde van Nederland: het Gilde van Ontwikkelingskunde©. Hier staat het van en met elkaar leren op asynchrone wijze centraal. Na je eerste Gildedag kun je – als je dat wenst – een vermelding krijgen op de websitepagina “Meester Ontwikkelingskundigen”. Voor opname in deze lijst kan je HIER doorklikken.

→ De eerstvolgende Masterclass staat gepland op donderdag 5 september 2024 in Amersfoort.

Wil jij deze Masterclass volgen en Meester Ontwikkelingskundige worden? Klik dan HIER voor de inschrijflijst.

 

Testimonials:

  • Ik hou van mooie spullen en materialen. Alleen met de koffer zelf al, kom je echt ergens mee binnen. Dat maakt de mensen binnen de intervisiegroepen gelijk nieuwsgierig. Maar ook collega’s worden er erg nieuwsgierig van. Ik gebruik het bordspel zeer regelmatig in de intervisie en supervisie. Het legt een prachtig fundament om reflectie in goede banen te leiden. Voor sommige groepen is het ook wennen, die stellen liever hun eigen vragen. Als ze daar doorheen zijn, dan kunnen we met elkaar op metaniveau een prachtig gesprek voeren over dienende vragen stellen. Ik krijg de groepen zo steeds meer lerende over het leren.
  • Het is een zeer prettige manier om de verdieping te vinden. De vraagkaarten helpen daar erg goed bij! De regie ligt volledig bij de inbrenger en dat is dan ook gelijk visueel zichtbaar. Ook het doelgerichte van een vraag centraal stellen en deze per fase onderzoeken en wijzigen werkt heel prettig voor de groep.
  • Ik ben erg enthousiast over het bordspel omdat iedereen tegelijktijdig aan het leren is. Het thema-gecentreerd werken is daarbij mijn favoriet. Hiermee vind ik het leerrendement erg hoog en ik geniet hoe mensen én met zichzelf én in gezamenlijkheid van elkaar leren. Om dit goed te doen is de bijscholing wel heel belangrijk. Het helpt je begrijpen waarom je de stappen zet zoals je ze zet. Ik dacht eerst … dat vind ik wel uit. Ik vond het dan ook een beetje flauw dat ik niet alleen de koffer kon kopen. Eenmaal aan de slag begrijp ik dat helemaal. Het is toch even een andere basishouding en focus.