Kaartset Leren Expliciteren

Het bespreekbaar maken van ontwikkeling en samenwerken

Tijdens het samenwerken is het soms lastig om te begrijpen wat iedere deelnemer nodig heeft om tot ontwikkeling te komen. Met de kaartset Leren expliciteren ontstaat er zicht op onuitgesproken wensen en verwachtingen. Door de transparantie in ontwikkelen én de samenwerking te oefenen wordt het gewoner de samenwerking met elkaar in gesprek te brengen. Om dit eenvoudig én speels te benaderen is deze kaartset ontwikkeld.

De foto’s met eclectische vragen in combinatie met de “diepduik” zorgen dat eigen wensen omgevormd worden in een verzoek. Zo wordt ieders “gebruiksaanwijzing” helder en bespreekbaar.

Als je van expliciteren een gewoonte maakt, dan leg je een fundament voor:

  • Het faciliteren van transparantie in de samenwerking en ontwikkelingsvoorwaarden door te verhelderen.
  • Een klimaat bouwen waarbij bespreken van condities en voorwaarden, om goed te kunnen ontwikkelen, gewoonte is. Dat leidt tot effectiever samenwerken op lange termijn.
  • De mens, zijn professioneel handelen en de samenwerking verstevigen en daarmee bouwen aan een prettig ontwikkelingsklimaat.

Leren expliciteren leent zich als voorbereiding op een samenwerking, als start voor een bijeenkomst met een groep, een teamsessie, coaching of (groeps)supervisie.

In een Spotify-podcast van Het Reflectielab wordt Adrianne van Doorn geïnterviewd door Summer Koster over het belang van expliciteren en hoe deze kaartset daarbij kan helpen: 

 

Klik op de afbeelding om de podcast te beluisteren.

 

 

 

Een gebruiker van deze set verwoordt het als volgt:

 

Deze kaartset kan je aanschaffen aan €32,50 per set (incl. BTW en verzendkosten). Daarvoor ontvang je …

de 50-delige kaartset met 150 verdiepende, eclectische vragen gericht op resultaat en de werkvorm 4-niveaus-diepduik.

Je kan deze set bestellen door:

  • je bestelling te plaatsen via het contactformulier. Vermeld dan je bestelling (wat en aantal), naam bedrijf of organisatie, eventueel BTW-nummer, volledig postadres en je verdere contactgegevens zijn essentieel om je snel te kunnen contacteren.
  • je kan ook op de afbeelding klikken om het contactformulier meteen te bereiken.

EAN 9789464379587