Werkplaats Leren Concretiseren

Aan de hand van de kaartset “Leren Concretiseren”

Een uitnodiging om (professionele) ontwikkeling in gang te zetten.

In haar werk binnen de Ontwikkelingskunde komt Adrianne van Doorn in organisaties en teams die toe zijn aan verandering en beweging. Haar werk kenmerkt zich door het zoeken van de essentie, het podium geven voor alle stemmen en geluiden, om vervolgens toe te werken naar een gezamenlijke richting die de professionaliteit en de innovatie versterkt.

“Professionele reflectie zonder actie is een lege reflectie”

Vanuit deze stelling pleit ze in haar werk voor het zorgvuldig concretiseren. Hierdoor kunnen professionals ontwikkelen, organisaties groeien. En dat raakt de eindgebruiker. Met deze speelse en uitnodigende kaartset kun je na een gesprek de conclusie of het voornemen omvormen naar een heldere en transparante actie. Door de vragen word je uitgenodigd om te kijken wat er nodig is om een voornemen toe te gaan passen. De denkrichting wordt door de vragen steeds meer geconcretiseerd. Door dit vanuit verschillende hoeken te bekijken en hierop te verdiepen, creëer je een gerichte blik op de richting van de ontwikkeling waardoor de kans vergroot dat het voornemen goed geconstrueerd is en daardoor omgezet wordt in vernieuwd handelen.

Een speelse en stapsgewijze benadering vanuit de eclectische invalshoek. Hierdoor wordt een voornemen een doelstelling die overzichtelijk en haalbaar wordt en wordt de reflectie ingezet om te komen naar ontwikkeling van mens, professional en organisatie.

In deze Werkplaats nemen we je mee in het belang van concretiseren. In de slagkracht die concretiseren heeft in gedragsverandering en op welke manieren je als begeleider gebruik kunt maken van dit stappenplan.
Natuurlijk doen we dit graag door middel van experimenteren en ervaren. Op deze manier kun je gelijk ervaren hoe dit werkt voor jezelf.

Interesse om dergelijke werkplaats bij te wonen? Neem contact op via het contactformulier

En om het gelijk toe te passen in de praktijk ga je naar huis met de kaartset, krijg je toegang tot de online kaarten én ontvang je een bestand met digitale foto’s om na te sturen om te kunnen gebruiken als anker of hulpmiddel.

Interesse in de kaartset? Klik dan op de volgende link voor meer informatie: Kaartset Leren Concretiseren

Voor de online-versie is een gepersonaliseerde inlog vereist. Vraag de inlog aan via het contactformulier

⇒ NAAR DE ONLINE KAARTSET LEREN CONCRETISEREN